Apple презентує MacBook Air з великим дисплеєм

Четвер, 19 січня 2023, 11:48

Світова преса з посиланням на Росса Янга, відомого та шановного інсайдера, повідомляє про наміри Apple випустити в світ протягом 2023 року MacBook Air з 15.5-дюймовим екраном.

Розробка моделі вже триває, але про точні строки появи ноутбука на торгових майданчиках нічого невідомо. Спробуємо розібратися, наскільки популярним може стати лептоп з великою діагоналлю.

Дисплей 15” — наскільки він потрібен для MacBook Air?

Для цієї лінійки лептопів Apple склалася досить унікальна ситуація: є моделі з діагоналлю 13 дюймів, а ось найбільш затребуваний розмір — 15” — тут відсутній. Це виглядає досить дивним, оскільки в усіх інших лінійках ноутбуки з таким розміром екрана є, а серія MacBook Pro представлена лептопами з діагоналлю 13/14/15/16 дюймів. Переконатися в цьому можна, перегнувшись актуальний асортимент моделей Макбук, представлених у Цитрусі.

Напочатку лінійка Ейр випускалася у двох варіантах:

  • М1 з екраном 13.6”;
  • М2 з діагоналлю 13.3”.

Остання модель — найкомпактніша в серії.

Можна тільки здогадуватись, які цілі ставили перед сосою розробники, анонсувавши випуск Макбук Ейр із 15-дюймовою матрицею. Найбільш очевидною вважається версія, що таким чином Apple запланувала заповнити затребувану нішу. Проте для значної частини користувачів такий крок виглядає сумнівним.

Аргументи «проти»

Справа в тому, що лінійка ноутбуків Ейр вважається «побутовою», тобто її основне призначення — використання вдома чи в офісі для виконання відносно простих завдань. Основні переваги серії — це компактні розміри, невелика вага й тривала робота в автономному режимі від акумуляторної батареї. Збільшення розміру діагоналі дисплея призведе до нівелювання вказаних переваг, тому модель Air із 15-дюймовим екраном може виявитись не досить популярною.

Але існує і протилежна думка.

Аргументи «за»

Чимала кількість адептів «повітряної» серії з неприхованою радістю зустріли новину про появу моделі з великим екраном. Вони вважають, що потужність ноутбука для роботи з офісними програмами, а тим більше для серфінгу та спілкування в месенджерах не має вирішального значення, а от 13 дюймів для таких задач явно недостатньо.

З їхньої точки зору придбання 16-дюймового MacBook Pro не виправдано, якщо ви не плануєте використовувати на повну всі можливості моделі. З іншого боку, MacBook Air характеризується більш демократичними цінами, тому лептоп зі збільшеною матрицею обов’язково знайде свого покупця.

Хоча технічні деталі презентованої моделі не розголошуються, користувачі чекають деяких конкретних кроків від розробників. Так, вони сподіваються, що в новинці буде відсутня підкладка для клавіатури чорного кольору, яка є в останніх моделях Про серії. Не сподобалась їм і наявність панелі Touch Bar.

У той же час очікується, що в новинці буде зручний магнітний роз’єм зарядки, лептоп буде працювати на процесорі M2 і буде оснащений камерою з роздільною здатністю 1080 px.

Прес-реліз

Мітки: новини львова, торгівля