Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Свято-Георгіївський кафедральний собор

wikipedia.org

Понеділок, 23 січня 2023, 12:40

Львівські ґазди воліють забрати Свято-Георгіївський собор у благочинного Філарета

Свято-Георгіївський кафедральний собор

Львів'яни пропонують передати Свято-Георгіївський кафедральний собор, яким зараз користується УПЦ МП, у власність громади міста.

Ще 20 січня, на порталі е-петицій Львівської міської ради Андрій Маринюк зареєстрував петицію з вимогою забрати в Української православної церкви московського патріархату Свято-Георгіївський кафедральний собор, що на вулиці Тараса Бобанича "Хаммера" у Львові, та передати його у власність громади Львова.

"В Україні з 2014 року триває війна, яку розв'язала російська федерація за активної підтримки російські православної церкви. Попри всі заяви, УПЦ (нібито не МП) досі є частиною РПЦ, яка продовжує здійснювати свою діяльність в Україні. У 2022 році на територіях храмів, які належать УПЦ (нібито не МП) СБУ багаторазово проводила безпекові заходи в ході яких вилучала антиукраїнську літературу та символіку. Священники УПЦ (нібито не МП) неодноразово були викриті в антиукраїнських закликах та підтримці росії" – йдеться у петиції.

Автор петиції зазначив, що Львівська міська рада, та Львівська обласна рада приймали звернення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території Львова та області, а наразі Свято-Георгіївський кафедральний собор є головним осередком УПЦ МП на території Львівщини.

"Пропоную вилучити Свято-Георгіївський кафедральний собор з користування УПЦ (нібито не МП) те передати його у власність Львівської міської громади з можливістю подальшого використання саме українськими релігійними громадами" – додав Андрій Маринюк.

Станом на 23 січня петиція зібрала 6 з 500 необхідних голосів.

Нагадаємо, у грудні 2022 року силовики СБУ провели обшуки у храмах УПЦ московського патріархату на території Львова й області та виявили антиукраїнську літературу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.