Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

митрополит Філарет (Кучеров)

Четвер, 15 грудня 2022, 11:19

На парафії попа Філарета виявили антиукраїнську чортівню

митрополит Філарет (Кучеров)

СБУ під час обшуків у храмах УПЦ МП на Львівщині виявили антиукраїнську літературу.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Силовики СБУ, за результатами обшуків, які вчора провели у храмах та приміщеннях Львівської єпархії Української православної церкви московського патріархату на території Львова й області, виявили антиукраїнську літературу та документи щодо сприяння мобілізації у РФ.

"На території єпархії виявлено антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу" – наголосили у СБУ.

Зокрема, при огляді робочих кабінетів та особистих речей отців єпархії було виявлено:

- фото документа щодо сприяння мобілізації російських громадян – "об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами рф";

- скрін переписки зі звинуваченням натівців у війні в Україні;

- паспорт громадянина України, який фізично вже кілька років не перебуває на території єпархії (його доля невідома) і його розписки щодо повернення боргових зобов'язань.

Всі вилучені матеріали направили на експертизу.

Натомість митрополит Львівської єпархії УПЦ МП Філарет на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що під час огляду приміщень й перевірки документів СБУ нічого антиукраїнського не виявила.

Нагадаємо, вчора зранку, 14 грудня, силовики Служби безпеки України провели обшуки у кафедральному соборі Святого Великомученика Георгія УПУ МП у Львові, у Свято-Троїцькому храмі у Львові, у притулку для бездольних, який розташований у Дрогобичі, у церкві Покрову Пресвятої Богородиці у Бориславі та у храмі преподобного Амфілохія Почаївського у місті Мостиська.

Додамо, 1 грудня в Україні запровадили санкції проти декількох представників УПЦ московського патріархату, а наприкінці листопада депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

На сесії Львівської міськради 6 грудня депутати також закликали впровадити санкції проти РПЦ та УПЦ московського патріархату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.