Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшуки

Фб Марти Оліярник

Середа, 14 грудня 2022, 10:57

СБУ проводять обшуки в кафедральному соборі УПЦ МП у Львові

обшуки

СБУ проводять обшуки у кафедральному соборі УПЦ московського патріархату на вул. Тараса Бобанича, 3  Львові.

Про це повідомляє заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні зранку, 14 грудня, силовики Служби безпеки України проводять обшук у кафедральному соборі Святого Великомученика Георгія Української православної церкви московського патріархату у Львові, щона вул. Тараса Бобанича, 3.

"СБУ з обшуками в церкві Московського патріархату у Львові. Тут, відразу поряд з Будинком воїна, на колишній вулиці Короленка, а тепер Тараса Бобанича (Хаммера), треба створити краще центр військового капеланства. Управління СБУ у Львівській області, перевірте ще, будь ласка, московський самобуд на Сихові" – написав Холод.

Зазначимо, цей храм з 1992 року виконує функції кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП. 

За інформацією СБУ Львівщини, загалом обшуки храмів УПЦ МП тривають у трьох районах Львівщини та у Львові. Це:

- Львівська єпархія Української православної церкви;

- Свято-Троїцький храм у Львові;

- Притулок для обездолених, який розташований у Дрогобичі;

- Церква Покрову Пресвятої Богородиці у Бориславі;

- Храм преподобного Амфілохія Почаївського у місті Мостиська.

"Заходи проводяться спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі. Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад, як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів" – наголосили у СБУ.

Нагадаємо, 1 грудня в Україні запровадили санкції проти декількох представників УПЦ московського патріархату, а наприкінці листопада депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

На сесії Львівської міськради 6 грудня депутати також закликали впровадити санкції проти РПЦ та УПЦ московського патріархату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.