Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Буськ

Понеділок, 23 січня 2023, 14:58

У Буську виявили хвору на сказ лисицю

Буськ

У місті Буськ в присадибну садибу забігла лисиця, у якої виявили сказ.

Про це повідомляє Буський медіа портал.

Минулого тижня, 17 січня, у місті Буськ Золочівського району в присадибну садибу забігла лисиця, у якої виявили сказ.

Спеціалісти ветеринарної медицини провели вимушену дезінфекцію місця, де перебувала лисиця, та розпочали виконання комплексу заходів щодо ліквідації захворювання на сказ серед тварин.

Зазначимо, у 2022 році на території Буської ОТГ зафіксували 4 випадки сказу серед тварин – 2 випадки у лисиць та два випадки у котів – у Буську, селах  Балучин, Задвір'я та Журатин.

За цей час з приводу укусів та нанесення травм тваринами до медиків звернулись 49 осіб. Мешканців громади покусали собаки, коти та один сірий пацюк.

У Львівській області останні випадки захворювання людини на сказ були зареєстровані у 2009 році у мешканця Борислава та у 2018 році у мешканки Городоцького району.

Додамо, на початку року в домашньої собаки у селі Доброгостові виявили сказ, а впродовж 2022 року на території Золочівського району зареєстрували 10 випадків сказу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.