Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Мацех

Середа, 25 січня 2023, 17:24

Линівський кумпель Мацех модернізує віллу Ядвіги Келерової зі своїм російським партнером

Олег Мацех

Виконком дозволив фірмі росіянина, який дотичний до експосадовця Львівської міськради, облаштувати у даху вілли Ядвіги Келерової житлові приміщення.

Вчора, 23 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реставрацію ТзОВ "Хема Зелена" будинку з пристосуванням приміщень мезоніну під житлові приміщення на вул. Зеленій, 91 у Львові.

Будинок на вул. Зеленій, 91 – пам'ятка місцевого значення. Його збудовано у 1908 році за проєктом архітектора Міхала Домбровського для Ядвіги Келерової. Згідно із містобудівною документацією, висота будинку має залишатися незмінною, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – чинний.

"Будинок перебуває у приватній власності. Перероблюють мезонін під житло. З точки зору архітектури – це реставрація" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За його словами, будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам.

Земельна ділянка, на яких знаходиться будинок, належать до зони Ж-2 – зона малоповерхової квартирної забудови (до 4-х поверхів включно) відповідно до плану зонування Личаківського район.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Хема Зелена" зареєстроване у Львові з 2021 року за адресою майбутнього будівництва, займається виробництвом основних фармацевтичних продуктів. Власником фірми є ТзОВ "Хема" (Київ), що належить громадянину Російської Федерації, мешканцю Москви Юрію Лебедіну. Йому також належать ще такі українські компанії: "Хема тест", "Науково-виробничий центр "Хема" та "Диво Рекордз".

Співвласником львівської фірми "Диво Рекордз" (видання звукозаписів) спільно з Юрієм Лебедіном є ексслужбовець Львівської міськради та власник Vinyl Club Олег Мацех, який у 2015-2016 роках був керівником стерилізаційного центру для тварин ЛКП "Лев". 

Також Олег Мацех є співвласником ТзОВ "Лем Стейшн", яке займається організацією конгресів і торговельних виставок. У 2018 році фірма інвестувала проєкт переформатування трамвайного депо, що на вулиці Сахарова у Львові.

Нагадаємо, що Олег Мацех спільно зі засновницею та артдиректоркою фестивалю LvivMozArt Оксана Линів є власником ТОВ "Львів.Моц.Арт.3". Торік Линів мала брати участь в постановці опери "Іоланта" російського композитора Петра Чайковського за участі російських музикантів та заявляла про те, що "заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії" її не переконують. У квітні минулого року Vinyl Club Мацех вирішив зняти з продажу вініли всіх російських виконавців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.