Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Мацех

Четвер, 7 квітня 2022, 15:44

Линівський коляборант Мацех зрікся її чайковських ідеалів на вінілі

Олег Мацех

Ексслужбовець Львівської міськради та власник Vinyl Club Олег Мацех вирішив зняти з продажу вініли всіх російських виконавців.  

Про це, Олег Мацех, який спільно з Оксаною Линів є власником ТОВ "Львів.Моц.Арт.3", також співзасновником ГО "Креативне місто" та ГО "Фундація станції Лема", повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"В перші дні війни Vinyl Club вирішив зняти з продажу вініли усіх російських виконавців та лейблів. Після останніх подій ми зняли з поличок всю продукцію, яка будь-яким чином дотична до росії чи її культури, в т.ч. класичних композиторів, диригентів та музикантів усіх часів, будь-яких творів російською тощо" – написав Мацех.

За його словами, магазини Vinyl Club не продаватимуть вініли українських виконавців, які співають російською та схвалюють російську культуру.

Зазначимо, що раніше диригентка Муніципального театру Болоньї, засновниця та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів, яка спільно з Мацехом володіє ТОВ "Львів.Моц.Арт.3" (організування конгресів і торговельних виставок) та мала брати участь в постановці опери "Іоланта" російського композитора Петра Чайковського за участі російських музикантів, заявляла, що "заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії" її не переконують.

Пізніше вона заявила про погрози з боку земляків та відмовилася від опери "у зв'язку з погіршенням стану здоров'я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування".

Додамо, що з 2015 по 2016 роки Олег Мацех був керівником стерилізаційного центру для тварин ЛКП "Лев". 

Нині Олег Мацех є власником ТОВ "Вініл Клуб" (роздрібна торгівля аудіо- та відеозаписами в спеціалізованих магазинах) та співвласником ТзОВ "Лем Стейшн", що займається організацією конгресів і торговельних виставок.

У 2018 році ця фірма інвестувала проєкт переформатування трамвайного депо на вулиці Сахарова у Львові. ТзОВ "Лем Стейшн", власниками якого є наближені до міського голови Львова Андрія Садового персонажі, було єдиним учасником цього конкурсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.