Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Линів

Середа, 6 квітня 2022, 16:10

Різкий біль у спині спонукав диригентку Линів відмовитися від опери Чайковського

Оксана Линів

Оксана Линів відмовилася виконувати оперу "Іоланта" Петра Чайковського у театрі в Болоньї через погане самопочуття.

Про це написала Оксана Линів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Українська диригентка Муніципального театру Болоньї, уродженка Львівщини, засновниця та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів не братиме участь в постановці опери "Іоланта" російського композитора Петра Чайковського та за участі російських музикантів і виконавців через погіршення стану здоров'я.

Зазначимо, що прем'єра опери Чайковського у театрі Болоньї відбудеться 7 квітня.

"Дякую німецькому диригенту Міхаелю Гютлеру, який погодився мене терміново замінити у зв'язку з погіршенням стану здоров'я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування та мій виступ в наступних запланованих концертах", – написала Линів. 

Крім цього, Оксана Линів заявила про погрози з боку земляків.

"Хочу висловити свою стурбованість тим, що все більше інформації про переслідування і погрози з боку земляків українським митцям, які офіційно працюють на контрактах державних культурних закладів інших країн чи які на даний час перебувають за кордоном і беруть участь у подіях разом з російськими митцями, які зайняли антипутінську позицію, потрапляє у міжнародні ЗМІ.

Хочу наголосити на тому, що категоричність в діях і судженнях, яку ми дозволяємо собі застосовувати на території України, не завжди може бути прийнятною на території та в інформаційному полі інших держав, в яких діють власні закони про права і свободи людей, врегульованих їхньою Конституцією. Такі дії можуть дуже сильно пошкодити міжнародному іміджу України – що було б в такій ситуації неприпустимим" – заявила Линів.

Нагадаємо, що оперна співачка Людмила Корсун, українська композиторка Вікторія Польова, культурна платформа Ковчег "Україна" вирішили бойкотувати концерти Оксани Линів через виконання музики російського композитора.

Детальніше про цей скандал Варіанти писали у статті "Білочка та москвофілочка". Торік Варіанти вже писали про скандальний пам'ятник Оксани Линів у статті "Фашистики на Маланюка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.