Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 26 січня 2023, 14:46

У Львові судитимуть учасника афери століття

Львів

Прокуратура завершила досудове розслідування щодо львів'янина, якого звинувачують в незаконній приватизації комунального майна Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівська окружна прокуратура Франківського району завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо львів'янина, підозрюваного у незаконній приватизації комунального майна у справі "афера століття".

За інформацією управління комунальної власності Львівської міськради, йдеться про Анатолія Малькова, який перебував у розшуку, й про приміщення на вул. Лазаренка, 25, загальною площею понад 130 м² та вартістю понад 570 тис. грн, яке перебувало і перебуває у користуванні ЛКП "Львівводоканал", а незаконну подвійну реєстрацію на нього скасували в судах ще наприкінці 2020 року.

Анатолій Мальков використовував підроблені документи й через нотаріальні контори реєстрував право власності на нерухомості, які ще з 2015 були зареєстровані в реєстрі територіальної власності Львова.

"Наприкінці 2016 року було невмотивовано зареєстроване право приватної власності фізичних та юридичних осіб на 20 приміщень, які були у комунальній власності. Серед яких – будівлі на вул. Січових Стрільців, 3, вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25 та інші. Фактично, група шахраїв намагалась викрасти у міста ці приміщення" – пояснили в управлінні комунальної власності міськради. 

Загалом у комунальну власність повернули 19 незаконно приватизованих приміщень із 20, а щодо одного об'єкту судові процеси ще тривають.

Нагадаємо, що у червні 2022 року у Львові повернули незаконно приватизоване приміщення на Богдана Хмельницького, яке проходило по справі "афера століття".

Додамо, з 2007 місто втратило 66 комунальних приміщень, які були незаконно приватизовані. Цю справу прозвали "аферою століття". Станом на 2017 рік на незаконно приватизовані 25 приміщень Львівської міськради накладено арешт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.