У Львові судитимуть учасника афери століття

Четвер, 26 січня 2023, 14:46

Прокуратура завершила досудове розслідування щодо львів'янина, якого звинувачують в незаконній приватизації комунального майна Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівська окружна прокуратура Франківського району завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо львів'янина, підозрюваного у незаконній приватизації комунального майна у справі "афера століття".

За інформацією управління комунальної власності Львівської міськради, йдеться про Анатолія Малькова, який перебував у розшуку, й про приміщення на вул. Лазаренка, 25, загальною площею понад 130 м² та вартістю понад 570 тис. грн, яке перебувало і перебуває у користуванні ЛКП "Львівводоканал", а незаконну подвійну реєстрацію на нього скасували в судах ще наприкінці 2020 року.

Анатолій Мальков використовував підроблені документи й через нотаріальні контори реєстрував право власності на нерухомості, які ще з 2015 були зареєстровані в реєстрі територіальної власності Львова.

"Наприкінці 2016 року було невмотивовано зареєстроване право приватної власності фізичних та юридичних осіб на 20 приміщень, які були у комунальній власності. Серед яких – будівлі на вул. Січових Стрільців, 3, вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25 та інші. Фактично, група шахраїв намагалась викрасти у міста ці приміщення" – пояснили в управлінні комунальної власності міськради. 

Загалом у комунальну власність повернули 19 незаконно приватизованих приміщень із 20, а щодо одного об'єкту судові процеси ще тривають.

Нагадаємо, що у червні 2022 року у Львові повернули незаконно приватизоване приміщення на Богдана Хмельницького, яке проходило по справі "афера століття".

Додамо, з 2007 місто втратило 66 комунальних приміщень, які були незаконно приватизовані. Цю справу прозвали "аферою століття". Станом на 2017 рік на незаконно приватизовані 25 приміщень Львівської міськради накладено арешт.

Мітки: АТОМ, Афера століття, комунальне приміщення, новини львова, судова справа