Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ТМО №1

Неділя, 29 січня 2023, 09:45

Аудитори виявили в ТМО №1 Львова фінансових порушень на суму 11,2 млн грн

ТМО №1

Керівництво ТМО №1 завищувало вартість ремонтних і будівельних робіт, некоректно виплачувало зарплату, а також погано працювало з орендарями. 

Фінансова перевірка Держаудитслужби діяльності ЛКП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги", яку провели у 2022 році, виявила втрат на суму 11,2 млн гривень.

Про це повідомив Західний офіс Держаудитслужби у відповіді на запит ІА Варіанти. 

Аудитори серед іншого виявили, що ТМО №1 завищило вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт "у зв'язку із завищенням обсягів окремих робіт та застосуванням завищених одиничних розцінок" на загальну суму 7,9 млн грн.

Внаслідок недотримання законодавства з питань оплати праці ТМО №1 зайво витратило на виплату заробітної плати разом з нарахуваннями 2,1 млн гривень.

Виявили також покриття витрат сторонніх юридичних осіб (орендарів) за спожиті ними комунальні послуги в сумі 1,2 млн гривень.

Нагадаємо, що ЛКП ТМО №1 зареєстрували у листопаді 2021 року. 

Західний офіс Держаудитслужби у 2022 році загалом провів 65 ревізій підприємств, установ та організацій різних форм власності, 16 державних фінансових аудитів діяльності суб'єктів господарювання, два державних фінансових аудити виконання бюджетних програм, а також 29 перевірок закупівель та моніторингом закупівель охоплено 368 процедур, здійснених замовниками області.

Усього виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 655,4 млн грн, з них незаконні витрати та недостачі – 598,5 млн грн та недоотримання фінансових ресурсів – 56,9 млн гривень.

Найбільші суми втрат виявлено під час ревізій об'єктів, підпорядкованих Міністерству енергетики України (378,4 млн грн), Державному агентству резерву України (52,2 млн грн), сфери житлово-комунального господарства (127,5 млн грн), органів місцевого самоврядування (8,0 млн грн), а також установ та організацій бюджетної сфери, зокрема, освіти (35,2 млн грн), охорони здоров'я (22,8 млн грн).

Серед районів Львівської області найбільші суми фінансових порушень, що призвели до втрат, виявлено за результатами ревізій комунальних установ, організацій та підприємств Львівського району (Львівська міська ТГ – 149,6 млн грн), Стрийського району (Стрийська міська ТГ – 3,2 млн грн) та Червоноградського району (Червоноградська ТГ – 1,6 млн грн).

Нагадаємо, що аудитори виявили у ЛКП "Львівелектротранс" втрати з бюджету на 260 мільйонів гривень та фінансові порушення на понад 50 мільйонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.