Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Вівторок, 31 січня 2023, 11:48

Комунальне підприємство Рембуд завищило обсяг будробіт на понад 200 тисяч гривень

Львівська міськрада

Впродовж 2019-2022 років аудитори виявили втрати у ЛКП "Рембуд" на 4,6 мільйона гривень.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

З січня 2019 року по 30 червня 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності ЛКП "Рембуд", директором якого є Олександр Поліщук, та виявив фінансові порушення, що призвели до втрат на 4 667 100 грн.

Зокрема, підприємством недоотримало доходи від реалізації послуг з водопостачання та водовідведення фізичним особам на 2,187 млн грн.

Також, всупереч вимогам програми компенсації вартості за надані послуги з водопостачання населенню, яке проживає у зоні шкідливого впливу Грибовицького сміттєзвалища (села Малехів, Збиранка, Малі та Великі Грибовичі), ЛКП "Рембуд" недоотримано компенсацію вартості за надані послуги з водопостачання населенню на 829,9 тис. грн.

Крім цього, через завищення обсягів окремих робіт та неправильного застосування розцінок вартість будівельно-монтажних робіт зросла на зайві
231,6 тис. грн.

Недотримання законодавства з питань оплати праці призвело до зайвих витрат на виплату заробітної плати разом з нарахуваннями на 230,2 тис. грн.

Зазначимо, ЛКП "Рембуд" займається забезпеченням потреб населення в будівництві і капітальному ремонті житлового фонду, об’єктів комунального господарства.

Нещодавно виконком Львівської міськради дозволив ЛКП "Рембуд" збудувати комунальні школу та дитячий садочок у Львові, які знаходитимуться у районі Під Голоском.

Додамо, станом на сьогодні низка комунальних та державних підприємств Львівщини не усунули виявлені аудиторами порушення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.