Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

знеструмлення

Четвер, 2 лютого 2023, 09:34

Укренерго встановив Львівщині ліміт споживання електроенергії на 2 лютого

знеструмлення

Ліміт споживання в області становить від 451 мегават мінімально вночі до 535 мегаватів максимально вдень.

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 2 лютого, на території Львівської області енергетики застосовують графік погодинних вимкнень електроенергії, однак через ліміт споживання для області близько у 50% ймовірна відсутність світла у час "можливих відключень".

"У четвер на Львівщині діятиме графік погодинних відключень, оскільки НЕК "Укренерго" встановлений  ліміт споживання від 451 мегават мінімально вночі до 535 мегаватів максимально вдень (близько половини від потреб споживачів)" – йдеться в повідомленні.

У "Львівобленерго" наголосили, що ліміт для кожної області визначає НЕК "Укренерго" у випадку, коли споживання є більшим, ніж можливості виробляти та доставляти електроенергію, та зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України.

Енергетики закликають всіх споживачів раціонально користуватись електроенергією, щоб зменшити час та обсяг відключень.

 

Нагадаємо, з 2 грудня 2022 року на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Також з 20 січня у телеграм-каналах поширилася неправдива інформація про оновлення графіків відключення електроенергії на Львівщині та нові правила відключень, які триватимуть по 6 годин на добу. У "Львівобленерго" перелічили ці групи.

Додамо, 26 січня російські окупанти випустили по Україні 55 крилатих ракет. Постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Перед цим Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні 14 січня. Тоді ракети влучили в об'єкт інфраструктури на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.