Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліси Львівщини

П'ятниця, 3 лютого 2023, 10:51

На Львівщині планують створити два нових заказники

ліси Львівщини

Комісія з питань екології облради підтримали створення заказників місцевого значення на території Львівського та Самбірського районів.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології Львівської облради на своєму засіданні 1 лютого підтримала ініціативу та вирішила винести на розгляд наступної сесії питання щодо створення заказників місцевого значення "Бескиди" і "Травертинові джерела". 

Як пояснив голова комісії, депутат Львівської облради Віталій Свіщов, ландшафтний заказник місцевого значення "Бескиди" планується загальною площею 1562,4 га на території філії "Самбірське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України".

Його створять для збереження старовікових ділянок природних лісів, їх рослинного та тваринного світу, формування транскордонної екологічної мережі польсько-українського прикордоння. У складі деревостану проєктованого заказника переважають бук та ялиця. Вік деяких старовікових дерев сягає до 300-400 років. Тут виявлено 7 видів рослин та 1 вид грибів, занесених до Червоної книги України.

Натомість гідрологічний заказник місцевого значення "Травертинові джерела" планується загальною площею 4,4 га на території філії "Львівське лісове господарство".

Його створять для збереження природних утворень – травертинових формацій, які є специфічними карбонатними породами осадового типу і слугують оселищами багатьох рідкісних видів рослин і тварин та формують унікальний осередок біорізноманіття. У межах території проєктованого заказника наявні рідкісні та червонокнижні рослини.

Наразі остаточне рішення про створення цих заказників мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.