Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 9 лютого 2023, 14:54

Ірландські інвестори планують спорудити кампус будівельних технологій на Львівщині

Львівщина

Ірландська компанія Kingspan розглядає Львівську область для спорудження кампусу будівельних технологій.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ірландська компанія Kingspan, що пропонує теплозахисне покриття з високими характеристиками та рішення для оболонок будівель, планує інвестувати понад 200 млн євро у будівництво кампусу будівельних технологій на території Львівської області.

Як заявив вчора, 8 лютого, під час зустрічі у Львівській ОВА представник проєкту Kingspan в Україні Майк Стенсон, кампус складатиметься із 5 виробничих напрямів, включаючи виробництво передових ізоляційних виробів та рішень для централізованого опалення.

Наразі компанія призначила проєктну групу для визначення відповідного місця будівництва кампусу.

"Минулого року ми прийняли рішення інвестувати у Львівську область через поєднання різних позитивних факторів, зокрема близькість розташування до кордону, що полегшує експорт та забезпечує місцевий дохід. Наші заводи та підрозділи у Східній Європі потребують розширення потужностей кожні 3-7 років. Зазвичай, ми розміщуємо їх у різних місцях. Тож, це перший раз, коли ми зосереджуємо їх всі в одному місці. Тому приблизно 250 млн євро інвестуватимемо в 7 основних виробничих юнітів, які вироблятимуть усі будівельні матеріали для промислових потреб" – наголосив Майк Стенсон.

Зазначимо, компанія Kingspan присутня в Україні з 2005 року, а у Львові – з 2010. Зараз вона шукає земельну ділянку. Кампус передбачає створення зеленого виробництва з низьким вмістом вуглецю зі застосуванням нових технологій, які берегтимуть довкілля. На даху кожної будівлі розмістять сонячні панелі

Представники компанії повідомили, що після завершення будівництва у кампусі зможуть працювати від 600 до 800 працівників на рівні повної потужності.

"Щойно ми знайдемо відповідну ділянку землі, розпочнемо створення проєкту, дизайну. Ми сподіваємось, що до цього часу наступного року визначимось з ділянкою та розпочнемо будівництво у 2024 році" – зазначили в компанії.

Додамо, як заявляв раніше директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, після 24 лютого з 129 інвестиційних об’єктів, які супроводжувала адміністрація у Львові, станом на кінець червня не залишилося жодного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.