Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Середа, 15 лютого 2023, 13:23

У лікарнях першого ТМО Львова за два-три місяці не залишиться жодного вільного місця

медичний заклад у Львові

Депутати міськради шукатимуть можливість збільшення ліжкомісць для ТМО №1, де через декілька місяців не буде місця для пацієнтів.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як заявили депутатам у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова, під час виїзного засідання постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міськради до лікарні святого Миколая у Львові, станом на сьогодні склалася критична ситуація з кількістю ліжкомісць.

Зокрема, у всіх трьох лікарнях, які входить до складу ТМО №1, через 2-3 місяці нікуди буде класти пацієнтів, не зважаючи на те, що у розвиток ТМО вклали близько 1 мільярда гривень позабюджетних коштів.

"Ми бачимо, що наша медична реформа, яку ми провели рік тому дала великий поштовх для розвитку медицини у Львові. Але, ТМО №1, маючи 2700 ліжкомісць, потребує їх збільшення і мусимо зараз спільно з міським головою, управлінням охорони здоров’я аналізувати цю ситуацію, вивчати завантаженість лікарень в інших ТМО і шукати рішення" – заявив голова комісії охорони здоров’я Валерій Веремчук.

Загалом торік у лікарнях ТМО №1 пролікували понад 500 тисяч людей, виконали понад 52 тисячі оперативних втручань та відремонтували понад 36 тисяч кв.м приміщень.

Нагадаємо, ще у січні цього року Львівська міськрада планувала купити на аукціоні приміщення готелю "Власта" для облаштування реабілітаційного центру, бо всі лікарні першого ТМО є переповненими – щотижня вони приймають по 2-3 поїзди пацієнтів, евакуйованих з територій бойових дій.

Однак готель Фонд держмайна продав за 115 млн грн київській фірмі, яка належить ексдиректору з проблемної заборгованості, газорозподільних систем та роздрібного газопостачання НАК "Нафтогаз України" Олегу Діденку, якого у 2020 році звільнили з посади через скандал з купівлею авто Bentley.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.