Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Власта"

google.com.ua

Понеділок, 23 січня 2023, 15:34

Фірма Олега Діденка придбала готель Власта за понад 100 мільйонів гривень

готель "Власта"

Фонд держмайна продав готель "Власта" у Львові за 115 мільйонів гривень фірмі з Києва.

Фонд держмайна продав у системі ProZorro єдиний майновий комплекс державного підприємства "Готель "Власта", що знаходиться на вул. Клепарівська, 30 у Львові.

Аукціон стартував сьогодні, на нього подалися 23 учасники, а переможцем оголосили ТзОВ "Магнус Трейдінг Україна", що запропонувало ціну в 115 000 000 грн за готель. 

Початкова вартість готелю становила 6 993 600 грн. Фірма-переможець також має виплатити всі борги підприємства, а це ще 8 млн грн.

Зазначимо, 22 січня на сесії Львівської міськради депутати дозволили КНП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" взяти участь в аукціоні з продажу готелі "Власта". Тут планували організувати реабілітаційний центр з допомоги пацієнтам, які приїхали до Львова з зони бойових дій. У п'ятницю, 20 січня, це рішення підтримав виконком Львівської міськради.

Лікарня розпочала торги з 10 млн грн й дійшла до 57 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Магнус Трейдінг Україна" зареєстроване у Києві з 2019 року, займається діяльністю посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. Власником фірми є киянин Олег Діденко, який також володіє ще низкою фірм у Києві.

Олег Діденко у 2014-2020 роках був директором з проблемної заборгованості, газорозподільних систем та роздрібного газопостачання НАК "Нафтогаз України". Його звільнили з посади на фоні скандалу про купівлю авто Bentley.

На позачергових виборах у 2019 році балотувався до Верховної Ради України як самовисуванець, але не пройшов. У 2012 році балотувався до парламенту 7 скликання від партії Удар, але не пройшов.

Нагадаємо, на початку січня цього року Фонд держмайна виставив на продаж єдиний майновий комплекс державного підприємства "Готель "Власта". Аукціон стартує 23 січня, а початкова вартість готелю становить 6 993 600 грн. Будівля готелю має 12 поверхів та займає площу в 8174,7 м².

Зазначимо, інформація про приватизацію готелю "Власта" з'явилася ще у червні 2021 року, тому в Міноборони заявляли, що готель є неприбутковим.

Двозірковий готель "Власта", що належить Міноборони, знаходиться на вул. Клепарівській, 30 у 12-поверховій будівлі, яку спорудили в 1976 році. Сам готель займав 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць, а на трьох інших поверхах були розміщені гуртожитки військовослужбовців.

Як з'ясували Варіанти у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького" в 2021 році, частина готелю вже належить родині Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.