Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Власта"

privatization.gov.ua

Понеділок, 23 січня 2023, 10:35

Депутати дозволили приватизувати львівський готель Власта

готель "Власта"

Депутати дозволили першому ТМО Львова взяти участь в аукціоні з приватизації готелю "Власта".

Вчора, 22 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили рішення про участь КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" в аукціоні з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Готель "Власта".

 "За" проголосували 47 депутатів.

Згідно з цим рішенням, перше ТМО Львова візьме участь в аукціоні з викупу приміщення готелю "Власта". Приміщення готелю хочуть відремонтувати та тимчасово поселяти сюди пацієнтів, які потребують довготривалого лікування.

Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення  за стартовою ціною – 7 млн грн, та виплатити всі борги підприємства, а це ще 8 млн грн.

Зазначимо, раніше комісії фінансів та охорони здоров'я міськради вирішили звернутися до міського голови Львова Андрія Садового щодо скликання позачергового засідання Львівської міської ради й уповноважити Львівську міськраду на участь в аукціоні з продажу готелю "Власта".

У п'ятницю, 20 січня, це рішення підтримав виконком Львівської міськради.

Нагадаємо, на початку січня цього року Фонд держмайна виставив на продаж єдиний майновий комплекс державного підприємства "Готель "Власта". Аукціон стартує 23 січня, а початкова вартість готелю становить 6 993 600 грн. Будівля готелю має 12 поверхів та займає площу в 8174,7 м².

Зазначимо, інформація про приватизацію готелю "Власта" з'явилася ще у червні 2021 року, тому в Міноборони заявляли, що готель є неприбутковим.

Двозірковий готель "Власта", що належить Міноборони, знаходиться на вул. Клепарівській, 30 у 12-поверховій будівлі, яку спорудили в 1976 році. Сам готель займав 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць, а на трьох інших поверхах були розміщені гуртожитки військовослужбовців.

Як з'ясували Варіанти у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького" в 2021 році, частина готелю вже належить родині Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.