Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Власта"

google.com.ua

Середа, 18 січня 2023, 15:30

Львівські депутати хочуть викупити готель Власта на позачерговій сесії

готель "Власта"

Депутати просять Андрія Садового скликати позачергову сесію, щоб мати змогу викупити готель "Власта".

Сьогодні, 18 січня, на спільному засіданні комісії фінансів та охорони здоров'я Львівської міської ради, розглянувши звернення КНП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги", депутати вирішили звернутися до міського голови Львова Андрія Садового щодо скликання позачергового засідання Львівської міської ради.

Зокрема, депутати пропонують скликати сесію 20 січня. На ній вони хочуть розглянути звернення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням зняти з аукціону на приватизацію приміщення готелю "Власта", що знаходиться на вул. Клепарівська, 30 у Львові, й передати у власність першого ТМО Львова.

Як пояснив в.о. директор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Юліан Голик, у готелі планують організувати реабілітаційний центр з допомоги пацієнтам, які приїхали до Львова з зони бойових дій.

"Станом на сьогодні всі лікарні першого ТМО є надзвичайно переповнені. Лікарні щотижня приймають по 2-3 поїзди евакуйованих з територій бойових дій. Ми б хотіли використати приміщення готелю "Власта" на медичну послугу в напрямку реабілітації й відновного лікування пацієнтів, які зазнали пошкоджень в зонах бойових дій" – наголосив Юліан Голик.

Якщо ж уряд відмовиться передавати готель, то депутати просять уповноважити Львівську міську раду на участь у цьому аукціоні.

Нагадаємо, на початку січня цього року Фонд держмайна виставив на продаж єдиний майновий комплекс державного підприємства "Готель "Власта". Аукціон стартує 23 січня, а початкова вартість готелю становить 6 993 600 грн. Будівля готелю має 12 поверхів та займає площу в 8174,7 м².

Зазначимо, інформація про приватизацію готелю "Власта" з'явилася ще у червні 2021 року, тому в Міноборони заявляли, що готель є неприбутковим.

Двозірковий готель "Власта", що належить Міноборони, знаходиться на вул. Клепарівській, 30 у 12-поверховій будівлі, яку спорудили в 1976 році. Сам готель займав 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць, а на трьох інших поверхах були розміщені гуртожитки військовослужбовців.

Як з'ясували Варіанти у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького" в 2021 році, частина готелю вже належить родині Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.