Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будинок вчених

google.com.ua

Вівторок, 21 лютого 2023, 12:16

У Львові ексголову Галицької РА підозрюють у махінаціях щодо приватизації Будинку вчених

Будинок вчених

Колишнього голову Галицької РА звинувачують у виданні розпорядження та підписанні свідоцтва, що спричинило незаконну приватизацію Будинку вчених.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва прокурорів Галицької окружної прокуратури Львова, повідомили про підозру колишньому голові Галицької районної адміністрації Львова у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

"Посадовець безпідставно видав розпорядження та надалі підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова. В результаті чого Будинок вчених, історична будівля загальною площею понад 3 200 кв.м, – незаконно вибула з комунальної власності громади міста" – наголосили у прокуратурі.

Таким чином місту завдали збитків на майже 12 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії, на незаконно вилучене приміщення накладено арешт.

Нагадаємо, у серпні 2022 року прокуратура подала позов до Господарського суду Львівської області щодо повернення приміщення Будинку вчених з приватної у комунальну власність.

Додамо, 27 листопада 2021 року, у День вшанування пам'яті жертв Голодоморів й під час карантину, блогер з Чернівців провів гучну вечірку в приміщенні Будинку вчених, що наразі належить Львівській профспілці працівників освіти й науки. Тоді ж, внаслідок розголосу, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених через порушення карантинних вимог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.