Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 23 лютого 2023, 14:01

На Самбірщині планують створити ландшафтний заказник

Львівщина

Львівська облрада напрацювала проєкт рішення про створення на території Самбірщини ландшафтного заказника "Бескиди".

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології Львівської облради 21 лютого 2023 року зареєструвала проєкт рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Бескиди".

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, облрада планує створити ландшафтний заказник "Бескиди" на території філії "Самбірське лісове господарство" у межах Добромильського та Старявського лісництв. Заказник займатиме площу у 1562,4 га.

"Проєкт рішення напрацьований з мстою збереження старовікових ділянок природних лісів, видів флори і фауни, які віднесено до Червоної книги України, формування транскордонної екологічної мережі польсько-українського прикордоння в межах лісового господарства, без вилучення території у землекористувача" – йдеться у проекті рішення.

На цій території переважають бук та ялиця, вік яких сягає подекуди до 300-400 років. Також під час експедицій тут виявили близько 100 дерев ялиці і бука, обхват стовбура яких на висоті 1,3 метра сягає понад 3 метри.

Майбутній заказник "Бескиди"розташований в межах Самбірського району, а найближчі до нього села – Катина, Мігово та Терло.

Наразі остаточне рішення про створення цього заказника мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, також в області планують створити заказник "Травертинові джерела" та дендрологічний парк "Львівська Софіївка".

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.