Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АС №2

П'ятниця, 24 лютого 2023, 11:40

На Львівщині з липня запрацює е-квиток у приміських та міжміських маршрутках

АС №2

У області з липня планують впровадити у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплату за допомогою картки.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

У Львівській ОВА анонсували, що з липня цього року, у рамках впровадження електронного квитка у приміських та міжміських автобусних маршрутах на території Львівської області, за проїзд можна буде розрахуватися за допомогою картки.

Як пояснив начальник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький, торік на Львівщині розпочали запроваджувати е-квиток у приміських та міжміських автобусах області й обрали інвестора, а з березня на автобусах розпочнуть встановлювати перші валідатори.

"Анонсуємо в перших числах березня встановлення перших валідаторів та можливість розрахунку банківською карткою у будь-якому приміському та міжміському автобусному маршруті Львівщини вже у липні цього року" – наголосив Степан Рудницький.

За його словами, минулого року розпочато також реорганізацію автобусної мережі області. За результатами двох конкурсів з перевізниками укладено 163 договори. 

Додамо, на початку 2022 року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Також в листопаді 2022 року в області обрали переможця з впровадження електронного квитка в автобусних маршрутах, яким стало київське підприємство "Смарт-Тікет Технолоджи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.