Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 5 січня 2022, 15:30

Козицький затвердив порядок функціонування електронного квитка на Львівщині

львівські маршрутки

У області затвердили порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських маршрутках.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького № 1096/0/5-21 від 28 грудня 2021 року.

Максим Козицький затвердив Порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області незалежно від форми власності та Положення про умови проведення конкурсу з відбору інвестора (оператора) для впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області незалежно від форми власності.

Як йдеться у розпорядженні, документи затвердили "з метою підвищення якості надання послуг з перевезення пасажирів, забезпечення належного обліку фактично наданих транспортних послуг на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, економії коштів бюджету та їх ефективного використання при відшкодуванні реальних втрат доходів від пільгових перевезень".

Відповідно до розпорядження в області мають впровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду у приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі Львівської області незалежно від форми власності.

На Львівщині запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані та неперсоніфіковані. Персоніфікований електронний квиток матиме назву "Соціальна картка мешканця Львівщини" та призначений для громадян, які користуються повною або частковою пільгою на оплату транспортних послуг. Він міститиме персональну інформацію володільця, надає можливість користування транспортними послугами та надає доступ до інших муніципальних/соціальних послуг.

Неперсоніфікований електронний квиток буде у трьох видах: на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця.

Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток для разової оплати проїзду. Пасажиром отримає його при здійсненні оплати готівкою разового проїзду працівнику перевізника або при купівлі разового проїзду в автоматах самообслуговування.

Після запровадження електронного квитка контроль оплати/реєстрації проїзду проводитиметься контролером шляхом візуального огляду квитка, валідації електронного квитка.

Нагадаємо, торік у лютому у області розробили проєкт запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у транспорті.

Додамо, частково електронний квиток на проїзд у транспорті планують впровадити з січня цього року, а з листопада 2021 року у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Зазначимо, у 2017 році в Україні прийняли закон про електронний квиток, а Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.