Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району

google.com.ua

Понеділок, 27 лютого 2023, 14:30

Інклюзивний центр на Таджицькій співпрацюватиме з Бібркою

Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району

Львівська мерія планує розділити фінансування Інклюзивно-ресурсного центру Личаківського району з Бібрською міськрадою.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівська місьрада анонсувала проведення громадського обговорення щодо спільного фінансування комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району м.Львова" на вул. Таджицькій, 21, у Львові з Бібрською міськрадою.

Як пояснили у міськраді Львова, наприкінці 2022 року мерія Бібрки погодилася співпрацювати зі Львовом та долучитися до фінансування цієї установи, якщо Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району також надаватиме послуги й для дітей з особливими потребами Бібрської громади. 

Громадські обговорення, що мають на меті врахувати думку львів'ян щодо співпраці між Бібрською та Львівської громадами у формі спільного утримання Інклюзивно-ресурсного центру Личаківського району, триватимуть до 1 березня.

Крім цього, Львівська міськрада вже підготувала проєкт ухвали про прийняття рішення про початок переговорів про організацію співробітництва.

"Інклюзивно-ресурсний центр – це установа, яка створена з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі, у закладах професійної освіти та інших навчальних закладах, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти. Інклюзивно-ресурсні центри утворюються з розрахунку один інклюзивно-ресурсний центр не більш як на 7 тисяч дітей, які проживають на території об'єднаної територіальної громади, та не більш як на 12 тисяч дітей, які проживають у місті" – додали у міськраді.

Нагадаємо, у 2022 році Варіанти дізналися як діти з інвалідністю навчаються у Навчально-реабілітаційному центрі "Оберіг". Детальніше – у статті "Спеціалізовані школи vs інклюзія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.