Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Середа, 1 березня 2023, 11:01

В Україні стартує новий етап медичної реформи

медичний заклад у Львові

Уряд схвалив постанову, яка дозволяє запустити наступний етап медичної реформи.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє запустити наступний етап медичної реформи – створення спроможної мережі лікарень.

Зокрема, вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

"Саме через третій, так званий інфраструктурний, етап медичної реформи ми намагаємось реалізувати досягнення трьох ключових індикаторів – забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги для українців. Нові підходи до госпітального планування дозволять нам також визначати і пріоритети для післявоєнного відновлення системи охорони здоров’я. Плани розвитку та модернізації кожної лікарні в спроможній мережі будуть зрозумілими кожному: пацієнту, керівнику, власнику, НСЗУ та Міністерству" – пояснив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, реалізація реформи дозволить раціонально розподіляти закупівлі та поставки дороговартісного обладнання між лікарнями, відповідно до їхньої ролі у спроможній мережі госпітального округу. 

Відповідно до постанови уряду, обласні військові адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу та формування спроможної мережі з урахуванням розвитку закладів первинної медичної допомоги та пунктів базування екстреної медичної допомоги.

Разом зі спроможною мережею медзакладів кожна область має подати план розвитку госпітального округу, який буде переглядатися раз на 3 роки. 

Нагадаємо, з 1 квітня 2021 року в Україні розпочався другий етап медичної реформи та запрацювала програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно.

Також у рамкх медреформи в Україні заборонили продавати рецептурні ліки без рецепту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.