Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

П'ятниця, 3 березня 2023, 10:59

Перше ТМО Львова отримає мобільний крематор

сесія Львівської міськради

Львівські депутати дозволили передати першому ТМО Львова мобільний крематор, який прибали ще 5 років тому для спалювання тварин.

Вчора, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про безоплатну передачу матеріальних цінностей. "За" проголосували 37 депутатів.

Йдеться про передачу першому ТМО Львова – "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" мобільного крематору, яким володіє ЛКП "Лев".

"Передати безоплатно з балансу ЛКП "Лев"на баланс КНП "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" модульний комплекс для утилізації біологічних та медичних відходів (установку для знищення відходів УТ-300Д) первісною вартістю 830 000 грн" – йдеться у проєкті ухвали.

Як пояснював раніше директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець, наразі для ЛКП "Лев" цей крематор не є необхідним, натомість перше ТМО Львова його критично потребує.

"Поки що біологічні відходи тварин ми маємо де утилізовувати. Цей крематор ми хотіли використовувати більше для індивідуальних кремацій. В подальшому для ЛКП "Лев" можна придбати менш потужний крематор, а цей крематор використовувати у ТМО" – наголосив Одинець.

За його словами, у мобільний крематор ЛКП "Лев" можна завантажувати від 1 до 300 кг за один раз, проте тривалість спалювання становить до 9 годин.

Зазначимо, з грудня 2018 року ЛКП "Лев" користується обладнанням для спалювання тварин, зокрема піч-крематор з додатковою камерою догорання, яку придбали, як тоді заявляли, за 996 000 грн з бюджету Львова.

Додамо, у 2020 році комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради погодила виділення з міського бюджету 1 млн грн на будівництво муніципального центру кремації тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.