Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

квартири у Львові

П'ятниця, 3 березня 2023, 14:15

НАБУ скерувала до суду справу про махінації з квартирами у Львові

квартири у Львові

При будівництві квартир у Львові для прикордонників компанія-забудовник отримала понад 10 мільйонів гривень хабаря.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сьогодні, 3 березня, НАБУ і САП скерували до суду справу проти ексголови Державної прикордонної служби України, колишнього начальника першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ та директора приватної компанії-забудовниці, дії яких призвели до втрати понад 10,68 млн грн. 

"Приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему "заміни" тодішньому голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. В обмін на це він отримав паркомісце зі "знижкою" у будинку в Києві, заплативши майже вдвічі меншу ціну" – пояснили у НАБУ.

Наприкінці жовтня 2022 року про ці махінації стало відомо правоохоронцям, а у грудні 2022 року розслідування завершили. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.