Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко на Сихові

Фб Андрія Садового

Понеділок, 6 березня 2023, 15:33

Харчування переселенців модульного містечка на Сихові забезпечує Згромадження отців салезіян

модульне містечко на Сихові

Медики з’ясовують причину спалаху кишкової інфекції у модульному містечку на Сихові.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Обіднім харчуванням модульного містечка на проспекті Червоної Калини, 72 у Львові, де вчора виявили спалах кишкової інфекції, спільно з Львівською міськрадою займається Згромадження отців салезіян Св. Івана Боско, УГКЦ. 

"Зараз містечко забезпечується гарячим харчуванням один раз в день – обідом. Мешканці містечка працюють, і багато з них харчуються ззовні, тому ми не маємо чіткої статистики, що всі обідають. Але знаємо про мешканця, який був на роботі й не обідав цими продуктами, проте мав ці симптоми недуги і йому теж надавали допомогу.

Вчора на обід ми мали помідоровий суп, макарони з сиром і сосиски. Обід був приготований зі свіжих продуктів, тобто всі дати зберігання в межах норми. Всі працівники, які працюють на кухні, є сертифікованими та мають медичні книжки. Їх усіх перевірили, взяли зразки з кухонних поверхонь, продуктів харчування. Досі не було жодного схожого випадку" – наголосив координатор модульних містечок у Львові Володимир Головатий.

Наразі фахівці продезінфікували усі приміщення в містечку та відібрали зразки їжі, мазки з поверхонь та санвузла, аби з’ясувати причину нездужання.

"Станом на сьогоднішній ранок кількість тих, хто занедужав, є 37, з них 21 дитина, віком від 5 до 17 років. В інфекційну лікарню госпіталізовано 11 людей, із них 9 дітей та 2 дорослих. Раніше була інформація про 13 госпіталізованих, однак 2 із них не проживають у містечку, але є вимушено переміщеними особами" – заявила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Марта Матюшко.

За її словами, зараз половина з тих, хто занедужав і залишився в містечку, почуваються значно краще.

Нагадаємо, 5 березня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували 11 переселенців з діагнозом "Гостра кишкова інфекція", які проживають у модульному містечку на Сихові.

Всього у модульному містечку на проспекті Червоної Калини, 72а проживають близько 750 переселенців. Земельна ділянка, де розташували містечко, належить Згромадженню отців салезіян Св. Івана Боско.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.