Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко на Сихові

Фб Садового

П'ятниця, 10 лютого 2023, 11:34

У Львові облаштували четверте містечко для переселенців

модульне містечко на Сихові

На проспекті Червоної Калини облаштували четверте модульне містечко для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На проспекті Червоної Калини, 72а у Сихівському районі Львова завершили облаштування нового, четвертого, модульного містечка для переселенців, яке адаптували для зими.

Тут вже проживає близько 750 переселенців, також сюди переселяються мешканці з інших трьох містечок. Натомість тимчасове житло на території Стрийського парку, вул. Пулюя та "Маріяполіс" на Сихові тимчасово "законсервували".

"Це містечко ми побудували спеціально для зими та морозів. Тут люди достатньо комфортно проживають. Ми тут маємо вибудованих орієнтовно 1400 місць, більша частина з яких – заповнена. Попередні три містечка – більш літній варіант, який складно застосовувати взимку. Але ми їх не демонтовуємо, тому матимемо резерв. Наразі вони будуть "законсервовані" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Загалом на ділянці розміщено 8 двоповерхових будинків, кожен з яких складається із 80 модулів. На території містечка вже встановили вуличні меблі, а навесні висадять дерева та засіють газони.

Для повноцінного функціонування тимчасового житла працівники ЛМКП "Львівводоканал" проклали понад 2 500 м водопровідних і каналізаційних труб та облаштували насосну станцію підкачки, а ЛКП "Львівсвітло" підвело електроенергію.

Люди проживають тут безкоштовно, а місто забезпечує їх харчуванням. 

Нагадаємо, ще у серпні в Львівській міськраді повідомили, що всі модульні містечка Львова перебудують під час підготовки до зими. Також раніше заявляли, що на Сихові збудують 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання взимку.

Перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, друге на 120 будинків облаштували на вул. Пулюя. Третє модульне містечко облаштували на Сихові, тут розмістили 350 переселенців.

Додамо, згідно з результатами опитування, яке провела комунальна установа Інститут міста, більш ніж половина переселенців, що проживають у Львові, хотіли б жити у місцевих багатоповерхівках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.