Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дерев'яна капличка на Сихові

city-adm.lviv.ua

Четвер, 9 березня 2023, 13:56

ПЦУ збудує катедральний собор на Сихові

дерев'яна капличка на Сихові

Міськрада надала Львівсько-Сокальській єпархії ПЦУ дозвіл на будівництво храму на місці каплички колишньої громади УПЦ МП, що перейшла до ПЦУ.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 9 березня, на сесії Львівської міської ради депутати надали Православній церкві України земельну ділянку під будівництво катедрального собору на проспекті Червоної Калини, 89 у Сихівському районі Львова. 

"За" проголосували 52 депутати.

Йдеться про надання РО "Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (ПЦУ) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 89.

"Сесія міської ради затвердила земельну ділянку релігійній громаді ПЦУ під будівництво катедрального собору. Довший час на цій території була дискусія між двома релігійними громадами – московського патріархату і ПЦУ. Станом на сьогодні ми вийшли на рішення, які дають можливість нам остаточно завершити історію з російською пропагандою у Львові" – зазначив директор департаменту "Адміністрація міського голови" та депутат міськради Євген Бойко.

Зазначимо, у липні 2022 року релігійна громада УПЦ московського патріархату Сихівського району Львова перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ. З прийняттям цього рішення релігійна громада зможе продовжувати проводити богослужіння у цій дерев'яній капличці та надалі збудувати повноцінний храм.

Земельна ділянка, де знаходиться капличка, наразі, використовувався як майданчик для вигулу собак.

Додамо, 30 червня 2022 року Львівська міська рада заборонила на території Львівської міської територіальної громади діяльність Української Православної Церкви Московському патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" як таких, що несуть загрозу національній безпеці України. Заборона ця має політичний характер. 

28 черевня Львівська райрада заборонила діяльність УПЦ МП на території району

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.