Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський апеляційний суд

П'ятниця, 10 березня 2023, 11:32

Франківчанку засудили до року ув'язнення за виправдовування агресії РФ у соцмережах

Львівський апеляційний суд

Львівський суд залишив без змін вирок франківчанці, засудженій за виправдовування збройної агресії РФ проти України у Facebook.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

У вівторок, 7 березня, Львівський апеляційний суд відхилив апеляційні скарги на вирок Галицького районного суду Львова щодо визнання винною франківчанки за поширення у соцмережі Facebook дописів, що виправдовують агресію РФ проти України.

Зокрема, 6 липня 2022 року Галицький районний суд Львова засудив 43-річну франківчанку до 1 року позбавлення волі без конфіскації майна через те, що вона впродовж 16 березня – 5 квітня 2022 року, перебуваючи на території РФ, публікувала матеріали у соціальній мережі Facebook, в яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію РФ проти України.

Загалом вона поширила 8 постів на власній сторінці у Facebook.

"Вироком суду обвинувачену визнано винною за ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі без конфіскації майна. Строк відбування рахувати з дня приведення вироку до виконання. Стягнуто з неї в дохід держави витрати, пов'язані із залученням експерта для проведення судово-лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи мовлення, в розмірі 7 550 грн 80 коп. Після набрання вироком законної сили речовий доказ у справі, а саме мобільний телефон марки Xiomi Redmi конфіскувати в дохід держави" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційні скарги, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила залишити їх без задоволення, а ухвалу Галицького районного суду – без змін.

Нагадаємо, на початку лютого цього року суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тис. грн компенсації.

Також суд залишив без змін вирок 44-річній львів'янці, засудженій за крадіжку телефону до 4 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.