Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lviv.gp.gov.ua

Середа, 15 березня 2023, 12:32

Посадовці Львівського лісгоспу дозволили вирубати ліс на майже чотири мільйони гривень

вирубка дерев

В області викрили злочинну групу, до складу якої також входили посадовці Львівського лісгоспу, що вирубала ліс на майже 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозру 9 учасникам організованої групи за фактами незаконної порубки лісу та 6 посадовцям лісництва за фактами перевищення службових повноважень.

"Лісничий разом із місцевим підприємцем організували злочинну групу. Познайомив їх спільний знайомий – колишній член громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Замість цього він отримував проценти від реалізації. До групи також залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу та місцевого мешканця, який виконував роль водія" – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі пояснили, що з листопада 2022 року злочинці незаконно вирубували дерева на території одного із лісництв ДП "Львівське лісове господарство" та нелегально продавали зрубану деревину в Україні. Посадовці лісництва забезпечували безперешкодну вирубку дерев, а за продаж  відповідав підприємець.

Загалом зловмисники вирубали дерева на понад 3,8 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, на початку цього року у ДП "Львівське лісове господарство" також виявили незаконну вирубку лісу.

Додамо, у березні цього року аудитори виявили у ДП "Львівське лісове господарство" неефективне використання майже 20 млн грн та втрати на 1,4 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.