Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Камельчук

Четвер, 16 березня 2023, 12:35

Богоносець Камельчук отримав індульгенцію за потайну келію у Печерському районі

Юрій Камельчук

ВАКС виправдав Юрія Камельчука, який приховав від декларування орендовану квартиру та непогашене кредитне зобов'язання.

Про це повідомив народний депутат від партії Слуга народу Юрій Камельчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 березня, Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата від партії Слуга народу з Львівщини Юрія Камельчука, який не задекларував орендовану квартиру в Києві та мав непогашене кредитне зобов'язання перед банком.

Як повідомили у виданні "Слово і діло", суд виправдав Камельчука у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення до Апеляційної палати ВАКС. Водночас строк давності у цій справі завершується 5 квітня 2023 року.

Зазначимо, у грудні 2022 року НАБУ і САП подали до суду на Камельчука через те, що він не задекларував орендовану квартиру на Печерську в Києві вартістю понад 3,6 млн грн та 48,8 тисячі доларів кредитних зобов'язань перед ПриватБанком.

Йдеться про декларацію про доходи Юрія Камельчука за 2020 рік. У 2021 році НАЗК виявило у ній порушень на понад 27 млн грн.

 

Нагадаємо, Юрій Камельчук переміг на парламентських виборах-2019 від партії Слуга народу у 124 виборчому окрузі Львова, що охоплювала Сокальський та частину Кам'янка-Бузького району.

Він закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, коуч з розвитку, є засновником бізнес-спільноти Ukrainian Business Community, платформи розвитку бізнесу "Бізнес Актив" та Cardinal University.

У 2020 році він офіційно задекларував 504 480 грн загального доходу, натомість у 2019 році дохід Камельчука склав 255 980 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.