Богоносець Камельчук отримав індульгенцію за потайну келію у Печерському районі

Четвер, 16 березня 2023, 12:35

ВАКС виправдав Юрія Камельчука, який приховав від декларування орендовану квартиру та непогашене кредитне зобов'язання.

Про це повідомив народний депутат від партії Слуга народу Юрій Камельчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 березня, Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата від партії Слуга народу з Львівщини Юрія Камельчука, який не задекларував орендовану квартиру в Києві та мав непогашене кредитне зобов'язання перед банком.

Як повідомили у виданні "Слово і діло", суд виправдав Камельчука у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення до Апеляційної палати ВАКС. Водночас строк давності у цій справі завершується 5 квітня 2023 року.

Зазначимо, у грудні 2022 року НАБУ і САП подали до суду на Камельчука через те, що він не задекларував орендовану квартиру на Печерську в Києві вартістю понад 3,6 млн грн та 48,8 тисячі доларів кредитних зобов'язань перед ПриватБанком.

Йдеться про декларацію про доходи Юрія Камельчука за 2020 рік. У 2021 році НАЗК виявило у ній порушень на понад 27 млн грн.

 

Нагадаємо, Юрій Камельчук переміг на парламентських виборах-2019 від партії Слуга народу у 124 виборчому окрузі Львова, що охоплювала Сокальський та частину Кам'янка-Бузького району.

Він закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, коуч з розвитку, є засновником бізнес-спільноти Ukrainian Business Community, платформи розвитку бізнесу "Бізнес Актив" та Cardinal University.

У 2020 році він офіційно задекларував 504 480 грн загального доходу, натомість у 2019 році дохід Камельчука склав 255 980 грн.

Мітки: нардепи із львівщини, новини львова, Слуга народу, Юрій Камельчук