Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

П'ятниця, 17 березня 2023, 11:22

В Україні з квітня видаватимуть електронні рецепти на всі рецептурні ліки

аптека у Львові

З квітня пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на всі рецептурні ліки.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 1 квітня цього року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом. Електронний рецепт пошириться на всі готові лікарські засоби, що містяться в Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом лікаря.

У МОЗ наголосили, що виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, однак пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Верховна Рада прийняла закон, яким посилила контроль за призначенням та продажем ліків в аптеках.

Додамо, в Україні поетапно вводиться електронний рецепт. Так, з 1 серпня 2022 року антибіотики в аптеках відпускаються за е-рецептом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.