Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перетин кордону

Понеділок, 20 березня 2023, 10:20

Через Львівщину під виглядом волонтерів з України втекли понад тисяча військовозобов'язаних

перетин кордону

Загалом через систему "Шлях" з України втекли понад 9 тисяч військовозобов'язаних чоловіків.

Про це повідомляє "Главком".

За інформацією Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка перевіряла використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, під час дії воєнного стану з 24 лютого до 31 грудня 2022 року у систему "Шлях" внесли 96 442 чоловіків призовного віку, яким дозволили виїхати виїзд за межі України з обов’язковою умовою повернутися.

З цієї кількості зареєстрованих не повернулися в Україну 9 373 чоловіки, що становить 11,1% від загальної кількості осіб, які скористалися правом на виїзд, натомість 66 374 особи повернулися.

Найбільше чоловіків за допомогою системи "Шлях" випустила Волинська область (випустили 21 108 військовозобов’язаних, не повернулося 1 375 чоловіків), Львівська область (випустили 31 558 чоловіків, не повернулося 1036 чоловіків), Тернопільська область (випустили 14 036 чоловіків не повернулося 964 чоловіка).

Ще 3178 військовозобов’язаних при перетині кордону затримали прикордонники у зв’язку з не підтвердженням мети виїзду.

Нагадаємо, у березні правоохоронці на Львівщині затримали 12 членів однієї з благодійних організацій Львівщини, які налагодили схему незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків через електронну систему "Шлях".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.