Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Вівторок, 21 березня 2023, 11:34

ОТГ Львівщини до липня мають визначитися щодо перетворення шкіл у ліцеї

школа на Львівщині

До 1 липня громади Львівщини мають ухвалити рішення щодо трансформації мережі ліцеїв.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні 60% громад Львівщини затвердили плани трансформації мережі ліцеїв, решта мають ухвалити остаточні рішення щодо переліку професійних ліцеїв у громадах до 1 липня цього року.

Громади повинні прийняти та затвердити необхідні рішення на чергових депутатських сесіях.

Через це міський голова Дрогобича Тарас Кучма доручив відділу освіти довести інформацію до директорів навчальних закладів.

Як пояснив начальник відділу освіти Дрогобицької міськради Віталій Вовків, керівництво Львівської ОВА запевнило громади, що готові продовжувати практику надання громадам автобусів "Школярик" для того, щоб діти мали належні умови добирання до закладів освіти.

Нагадаємо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. 

Також у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.