Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво в мікрорайоні Збоїща

city-adm.lviv.ua

Середа, 22 березня 2023, 12:31

На території мікрорайону Збоїща зведуть новий житловий квартал

будівництво в мікрорайоні Збоїща

Виконком дозволив збудувати в мікрорайоні Збоїща новий житловий квартал на 344 квартири та з підземним паркінгом.

Вчора, 21 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Леополіс Сіті Девелопмент" багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземними паркінгами на земельних ділянках у житловому мікрорайоні "Збоїща" у Львові.

 

Новий житловий квартал збудують на двох земельних ділянках загальною площею 0,41 га та 0,37 га, що передбачені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, йдеться про зведення житлових будинків висотою у 26 та 23 метрів, які матимуть 7 та 6 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 45%.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, у житловому кварталі будинку передбачено 344 квартир, а у підземних паркінгах загалом буде 316 машиномісць.

"Забудовник готовий передбачити нежитлові місця на перших поверхах будинків для перебування дітей, а так само вони готові спорудити дорогу до комплексу"" – додав Коломєйцев. 

Земельні ділянки, на яких зведуть новобудову, належать до зони Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів) відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Леополіс Сіті Девелопмент" зареєстроване з березня 2019 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником будфірми є ТОВ "Лев Девелопмент" – ще одна будівельна компанія, що належить львів'янину Василю Левицькому та мешканцю Івано-Франківська Олександру Островському.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року виконком міськради дозволив ТзОВ "Лев Девелопмент" звести апарт-готель на вул. Т. Шевченка, 73-А, 73-В, 73-Д у Львові, а у червні 2020 року Василь Левицький отримав дозвіл на зведення конференц-готелю на вул. Т. Шевченка, 62, 64.

Крім цього, ПП "Зодчий 2010", що також належить ТОВ "Лев Девелопмент", з грудня 2021 року будує на вул. Пимоненка 8-поверховий житловий комплекс з дворівневим підземним паркінгом та центром для дошкільнят.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.