Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська виправна колонія №48

Четвер, 23 березня 2023, 15:07

Козицький дозволив забудувати частину території колишньої виправної колонії на Хуторівці

Львівська виправна колонія №48

Львівська ОВА дозволила фірмі змінити цільове призначення ділянки колишньої виправної колонії № 48 для будівництва закладів побутового обслуговування.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 52/0/5-23 від 20 березня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився забрати земельну ділянку, площею 0,0317 га, на вул. Хуторівка, 2 у Львові в колишньої Львівської виправної колонії №48, змінити її цільове призначення та передати приватній компанії ТзОВ "Боднар" для будівництва.

"Припинити ДУ "Львівська виправна колонія № 48" право постійного користування земельною ділянкою площею 0,0317 га, що розташована за адресою: м. Львів, вул. Хуторівка, 2.

Надати ТзОВ "Боднар" дозвіл на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення земельної ділянки площею 0,0317 га із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для розміщення структурних підрозділів апарату МВС, територіальних органів, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС, на землі житлової та громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель закладів побутового обслуговування" – йдеться у розпорядженні.

Наразі ТзОВ "Боднар" має подати розроблений та погоджений в установленому порядку проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на затвердження Львівській ОВА.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Боднар" зареєстроване у Львові з 2018 року, займається технічним обслуговуванням та ремонтм автотранспортних засобів. Власником фірми є львів'янин Андрій Жорняк, який також володіє львівськими фірмами ТзОВ "АВА-Львів", ПП "Бузок-Ж", ПП "Бузок-К".

Нагадаємо, Львівську виправну колонію №48 вирішили заморозити у 2017 році, а у лютому 2018 році звідси вивезли останнього засудженого. Площа усієї території – майже 12 га.

На початку червня 2021 року землі колонії за 407 млн грн купили під час аукціону фірма львів'янина Тараса Зубика та фірма депутата Львівської міськради від Самопомочі Романа Федишина.

Загалом тут заплановано створити комплекс будівель громадського призначення із закладами громадського обслуговування, офісними, освітніми та іншими будівлями, рекреаційними зонами, місцями для відпочинку населення.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс щодо забудови цієї території. 

Репортаж Варіантів з Львівської виправної колонії № 48.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.