Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 24 березня 2023, 14:22

У Львові планують створити нове комунальне підприємство для дітей з особливими потребами

Львів

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення Інклюзивно-ресурсного центру Залізничного району.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 23 березня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують створити нову комунальну установу – "Інклюзивно-ресурсний центр Залізничного району м. Львова".

"З метою забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у закладах професійної, фахової передвищої освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття освіти, способом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу міська рада ухвалила створити комунальну установу "Інклюзивно-ресурсний центр Залізничного району м. Львова" – йдеться в проєкті ухвали. 

Депутати планують доручити управлінню освіти Львівської міськради до 1 травня цього року розробити і затвердити статут цієї комунальної установи та до 15 травня зареєструвати її. 

Фінансуватиметься ІРЦ Залізничного району внаслідок коштів, передбачених у міському бюджеті Львівської МТГ на галузь "Освіта".

Нагадаємо, на початку березня депутати погодились на організацію співробітництва щодо розділення фінансування Інклюзивно-ресурсного центру Личаківського району між мерією Львова та Бібрською міськрадою.

Додамо, у 2022 році Варіанти дізналися як діти з інвалідністю навчаються у Навчально-реабілітаційному центрі "Оберіг". Детальніше – у статті "Спеціалізовані школи vs інклюзія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.