Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 30 березня 2023, 13:19

На Львівщині погодили створення двох заказників та дендрологічного парку

Львівщина

Депутати облради підтримали створення трьох нових заповідників на території Львова, Львівського та Самбірського районів.

Сьогодні, 30 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про створення гідрологічного заказника місцевого значення "Травертинові джерела", дендрологічного парку місцевого значення "Львівська Софіївка" та ландшафтного заказника місцевого значення "Бескиди".

"За" проголосували 53, 55 та 56 депутатів. 

Зокрема, дендрологічний парк "Львівська Софіївка" створять на території КЗ ЛОР "Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді". Парк займатиме площу у 1,4269 га у Львові, тут знаходяться 113 видів дерев та чагарників, з них 13 дерев віком понад 100 років. Земельна ділянка перебуває у власності облради.

Натомість гідрологічний заказник місцевого значення "Травертинові джерела" планується загальною площею 4,4 га на території філії "Львівське лісове господарство" Львівського району.

Його створять для збереження природних утворень – травертинових формацій, які є специфічними карбонатними породами осадового типу і слугують оселищами багатьох рідкісних видів рослин і тварин та формують унікальний осередок біорізноманіття. У межах території проєктованого заказника наявні рідкісні та червонокнижні рослини.

Ландшафтний заказник "Бескиди" розташовуватиметься на території філії "Самбірське лісове господарство" у межах Добромильського та Старявського лісництв. Заказник займатиме площу у 1562,4 га.

На цій території переважають бук та ялиця, вік яких сягає подекуди до 300-400 років. Також під час експедицій тут виявили близько 100 дерев ялиці і бука, обхват стовбура яких на висоті 1,3 метра сягає понад 3 метри.

Майбутній заказник "Бескиди" розташований в межах Самбірського району, а найближчі до нього села – Катина, Мігово та Терло.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.