Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Вербицький

Понеділок, 3 квітня 2023, 15:34

Суд звільнив від покарання обвинуваченого у викраденні Юрія Вербицького

Юрій Вербицький

Олександра Медвідя звільнили від покарання через закінчення строків давності справи.

Про це повідомляє Українська правда.

Шевченківський районний суд Києва визнав винним Олександра Медвідя у викраденні львівського активіста та учасника Революції Гідності Юрія Вербицького та присудив  йому 5 років ув'язнення, проте звільнив від покарання у зв’язку з закінченням строків давності справи.

Олександр Медвідь є виконавцем викрадення Юрія Вербицького. Судова справа триває з 2014 року, за цей час чотири рази змінився склад суду і тричі розгляд справи починали заново.

За даними Адвокатської дорадчої групи, суд змінив кваліфікацію злочину, який Медвідю інкримінувала прокуратура: замість ч. 3 ст. 146 (тяжкий злочин) у вироку ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (злочин середньої тяжкості). Це означає, що суд не побачив тяжких наслідків викрадення, катування, що призвели до смерті Юрія Вербицького.

Наразі прокуратура готує апеляцію на це рішення суду.

Нагадаємо, у 2020 році слідчі завершили досудове розслідування щодо вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького. 10 березня того року правоохоронці затримали учасника організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького, а наприкінці березня – другого підозрюваного.

Додамо, 1 грудня 2014 року на фасаді львівської школи № 27, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену Герою України Юрію Вербицькому.

Юрій Вербицький (1963-2014), навчався у СШ № 27. Активіст Євромайдану, був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.