Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стрий

fortuna-gazeta.com.ua

Понеділок, 10 квітня 2023, 11:09

Львівська міськрада планує встановити облік води для сіл Стрийської ОТГ

Стрий

Львівська міськрада планує вивести з зони депресійної лійки "Львівводоканалу" села Жулин та Семегинів Стрийської ОТГ.

Про це повідомляє Стрийська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 7 квітня, під час зустрічі у Стрийській міській раді з представниками Львівської міської ради та ЛМКП "Львівводоканал" вирішили створити робочу групу щодо питання встановлення обліку води для мешканців сіл Жулина та Семегинова, які досі не сплачували за цю послугу.

"Жулин та Семегинів – села Стрийської громади, що належать до зони депресійної лійки водозабору "Львівводоканал". Тобто там знаходяться свердловини, які качають воду на Львів. Відповідно, ці села мають обмеження щодо ведення с\г робіт, використання добрив тощо. Також там знизився рівень ґрунтових вод, що призвело до відсутності води в колодязях. Натомість за погодженням голови Львівської ОДА з 90-их років, мешканці цих сіл не сплачують комунальних платежів за воду" – йдеться у повідомленні.

У Стрийській міськраді заявили, що законом чітко не встановлено, на якій основі має здійснюватися водопостачання сіл, що в зоні депресійної лійки, тому було вирішено створити робочу групу для вивчення цього питання.

Додамо, у березні цього року Львівська міськрада вивела з зони депресійної лійки "Львівводоканалу" вісім населених пунктів Добросинсько-Магерівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.