Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водонапірна вежа на вул. Газовій

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 11 квітня 2023, 16:05

Водонапірну вежу на Газовій забудують п'ятиповерховим офісом

водонапірна вежа на вул. Газовій

Львівська міськрада планує дозволити приватній фірмі збудувати 5-поверховий офіс на місці водонапірної вежі на вул. Газовій.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 6 квітня 2023 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про надання ТзОВ "Вежа 22" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Газовій, 28 площею у 0,0499 га.

"Надати ТзОВ "Вежа 22" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0499 га на вул. Газовій, 28 для будівництва та обслуговування торгово-офісної будівлі і здійснення благоустрою території за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель житлової та громадської забудови" – йдеться у документі.

Підприємство наразі має подати Львівській міськраді на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначено, що компанія планує збудувати 5-поверхову офісну будівлю на ділянці, де зараз знаходиться водонапірна вежа.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Вежа 22" зареєстроване з грудня 2022 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Власниками фірми є львів'яни Михайло Кривий та Едгар Манукян (власник 17 фірм та спортивних організацій у Львові та в інших містах України).

Додамо, у 2020 році міськрада дозволила перетворити двоповерхову будівлю у багатоповерховий торгово-офісний центр на вул. Джерельній, 69, а у 2019 році у Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Газової, вул. П. Куліша, вул. М. Балабана, вул. Джерельної, згідно з яким цю територію забудують новими будинками та офісами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.