Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Пластова

П'ятниця, 14 квітня 2023, 12:10

Львівські депутати планують контролювати сміттєву активність ЛКП "Зелене місто"

вул. Пластова

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення комісії з питань діяльності ЛКП "Зелене місто" через будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 квітня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують створити тимчасову контрольну комісію ради з питань діяльності ЛКП "Зелене місто", яке займається відходами Львова та рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, для того, щоб контролювати дотримання посадовцями цього підприємства українського законодавства.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту ухвали, на виїзному засіданні бюджетної комісії Львівської міськради на місце будівництва сміттєпереробного заводу, яка відбулась 3 квітня цього року, з'ясувалось, що ЛКП "Зелене місто" дозволив проводити підряднику будівельні роботи на вул. Пластовій без всіх необхідних дозвільних документів та експертиз, які дозамовив й вніс в дозвіл на виконання робіт вже після того, як будівництво заводу тривало 1,5 року.

"Утворити тимчасову контрольну комісію ради з питань діяльності ЛКП "Зелене місто". Визначити головним завданням контрольної комісії – діяльність ЛКП "Зелене місто" за період з моменту 1 січня 2020 року по 20 квітня 2023 року, пов'язане з будівництвом сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові. Затвердити персональний склад тимчасової контрольної комісії ради з питань діяльності виконавчого комітету по 1 представнику від кожної фракції" – зазначено в проєкті ухвали.

Згідно з документом, головою тимчасової контрольної комісії ради стане депутат від фракції Європейська солідарність Юрій Ломага, членом комісії від фракції Варта буде Наталія Шелестак, від фракції Голос – Володимир Гаразд, від фракції Свобода – за згодою, від фракції Самопоміч – за згодою.

Нагадаємо, у березні цього року депутати Львівської міськради встановили розмір статутного капіталу ЛКП "Зелене місто" у 698 млн грн.

Натомість торік виконком Львівської міської ради затвердив програму корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто", яку розробили експерти компанії Egis коштом Європейського банку. Згідно з нею підприємство, яке є збитковим, отримало 72,7 млн грн для поповнення статутного фонду.

Додамо, станом на початок квітня, будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, яке здійснює польська компанія Control Process S.A., завершили на 25%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.