Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква Різдва Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 14 квітня 2023, 12:50

У Львові відкрили кримінальне провадження через підпал церкви на Сихові (оновлено)

церква Різдва Пресвятої Богородиці

Поліція з'ясовує обставини підпалу дверей у церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підпалу дверей в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви, що на проспекті Червоної Калини, 70.

Зловмисником виявився 31-річний мешканець Закарпатської області, якого затримали на вулиці Чукаріна завдяки записам з камер відеоспостереження.

Йому інкримінують злочин за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Наразі проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події та осіб, причетних до скоєння злочину.

"Злочин зухвалий і нехарактерний для Львівщини, ще й вчинений напередодні Великодня. Наші оперативники спрацювали швидко, у встановленні місця перебування зловмисника дуже допомогли камери відеоспостереження. Далі працюватимуть слідчі – з’ясують мотиви та всі інші обставини вчинення цього злочину" – зазначив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі підпалили двоє дверей в церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові. Ніхто не постраждав, а на місці підпалу знайшли зв'язаний одяг, що ймовірно став причиною загоряння.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.