Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гудрони

lviv.dei.gov.ua

Четвер, 20 квітня 2023, 10:46

У Дрогобичі існує загроза забруднення гудронами грунту, поверхневих і підземних вод

гудрони

У Дрогобичі гудрони зберігаються під відкритим небом.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Держекоінспектори провели обстеження місця зберігання гудронів – територію проммайданчика ВАТ "Прикарпатбуд" у Дрогобичі та виявили, що токсичні відходи тут поросли травою та зберігаються під відкритим небом, на бетонному покритті, за бетонною огорожею.

"Однак, навіть за таких умов, враховуючи терміни зберігання, а це понад 20 років, під впливом атмосферних опадів є загроза їх просочування, а відтак – забруднення грунту, поверхневих і підземних вод" – наголосили у Держекоінспекції.

Як пояснили екологи, 16,9 тисяч тонн нейтралізованих гудронних залишків були завезені з Угорщини на територію Львівської області упродовж 2002-2003 років держпідприємством МВС України "Спецсервіс" з метою утилізації, однак впродовж останніх 20 років питання гудронів на Львівщині залишається не вирішеним.

"Власник модифікатора ДП МВС України "Спецсервіс" повинен вжити заходи щодо забезпечення екологічно безпечного його зберігання та утилізації. Крім цього, зберігання цих відходів на території України є грубим порушенням вимог Базельської конвенції і пункту 16 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням, якими заборонено ввезення в Україну небезпечних відходів з метою їх зберігання чи захоронення" – йдеться у повідомленні.

Додамо, у 2017 році Варіанти вже писали про угорські гудрони та ДП МВС України "Спецсервіс". Детальніше – у статті "Екотероризм або хто відповідатиме за отруєння Дністра".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.