Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 27 квітня 2023, 15:34

Садовий щомісяця віддаватиме синівські борги почесним громадянам Львова

Андрій Садовий

З травня Львівська міськрада щомісячно виплачуватиме допомогу Почесним громадянам Львова.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №125 від 21 квітня 2023 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким з 1 травня цього року місто щомісячно виплачуватиме допомогу Почесним громадянам міста Львова.

"Проводити з 1 травня 2023 року щомісячну виплату Почесним громадянам міста Львова. Управлінню соціального захисту департаменту гуманітарної політики проводити щомісячну виплату Почесним громадянам міста Львова згідно з додатком внаслідок коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади на відповідний рік" – йдеться у розпорядженні.

                     

У розпорядженні не названо осіб, які мають отримувати виплати, однак в березні цього року під час засідання комісії фінансів Львівської міськради йшлося, що допомогу виплачуватимуть шести Почесним громадянам міста Львова. Це екснардеп від НРУ, академік НАН України Ігор Юхновський, перекладач і письменник Андрій Содомора, письменник Ігор Калинець, митрополит Львівський Православної Церкви України Макарій (Малетич), проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович та глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Відмовилися від виплати Святослав Вакарчук та співачка Руслана.

Нагадаємо, що наприкінці березня у Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про збільшення розміру щомісячних виплат для почесних громадян Львова з 5 000 до 15 000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.