Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліси Львівщини

Середа, 26 квітня 2023, 10:59

На Львівщині судитимуть землевпорядника за незаконну передачу земель парку Королівські Бескиди

ліси Львівщини

До суду скерували обвинувальний акт щодо землевпорядника за незаконну приватизацію 2 га земель парку "Королівські Бескиди".

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури, скерували до суду обвинувальний акт щодо спеціаліста-землевпорядника за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

"У вересні 2021 року службовець однієї із сільських рад району погодив документи, що стали підставою передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення сільського господарства.

Зокрема землевпорядник неналежно поставився до виконання своїх обов’язків та не перевірив розташування цих ділянок. Останні фактично перебувають в межах земель лісового фонду та належать до природного заповідника Національного природного парку "Королівські Бескиди". І на них відповідно поширюються обмеження щодо відчуження" – наголосили у прокуратурі.

Таким чином із постійного користування парку незаконно забрали землі загальною площею 2 га, а територіальній громаді було завдано збитків на понад 1 млн грн.

Під час досудового розслідування земельні ділянки повернули в державну власність.

Зазначимо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Додамо, у 2020 році президент Володимир Зеленський підписав указ про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області площею майже 9 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.