Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобицька солеварня

drohobych-rada.gov.ua

Четвер, 27 квітня 2023, 10:41

Фонд держмайна планує продати солеварню у Дрогобичі

Дрогобицька солеварня

Фонд держмайна знайшов інвестора й планує виставити на продаж Дрогобицьку солеварню.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд державного майна України знайшов інвестора та планує виставити на продаж Дрогобицький солевиварювальний завод, найстаріше діюче підприємство в Україні, яке перебуває в підпорядкуванні Фонду з 2019 року.

За словами начальниці відділу приватизації регіонального відділення Фонду держмайна України Оксани Дідик, інвестора цікавить свердловина підприємства та виробництво солі.

Натомість Дрогобицька міськрада виступила проти приватизації підприємства й пропонує Фонду держмайна передати солеварню у комунальну власність громади. 

"Першочергово своє слово має сказати громада. Шляхом громадських обговорень та моніторингу громадської думки ми можемо вкотре дослідити позицію громади. Моя позиція в цьому питанні чітка – категорично проти продажу підприємства приватнику. Вважаємо, що солеварню Фонд держмайна міг би передати громаді у комунальну власність, ми про це заявляли неодноразово. Також ми розглядаємо довгострокове право оренди із можливістю залучення інвестицій. Ми готові громадою самотужки подбати про душу нашого міста та розвивати її. Продаж солеварні – ризик втрати унікальної технології видобутку солі та забудови території в центрі міста" – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Наразі для моніторингу думки громадськості проведуть публічні консультації про майбутнє солеварні.

Зазначимо, Дрогобицька солеварня безперервно працює з 1250 року й сьогодні залишилась єдиним в Україні виробником солі, оскільки "Артемсіль" (Соледар, Донецька область) припинила свою роботу через війну.

Спосіб виробництва солі тут унікальний та відрізняється від традиційного видобутку. 

Додамо, у травні 2022 року Дрогобицька солеварня заявила, що через дефіцит солі в Україні збільшить обсяги виробництва до 50 тонн на місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.